runderen,  zoogdieren

De amoureuze Hooglander

Als het de tijd is laat de koe dat weten. Bovendien geeft ze een luchtje af dat haar verraadt. De stier ruikt het feilloos en zal totdat ze netjes blijft staan achter haar aan blijven lopen.

Maar niet alleen die ene stier, ook de andere volwassen stieren in de kudde willen meedoen. En dat kan wel eens onrustig worden, de leidstier moet dan en zijn dame in de gaten houden en de andere stieren op afstand houden.

Ik liep zo op het schouwspel af, de leidstier was de koe aan het verleiden met kopjes en likjes, terwijl vier andere stieren probeerden dichterbij te komen, om ook een kans te maken. Na een tijdje liep de koe weg, met de leidstier en de vier andere belangstellenden achter zich aan. Ze heeft ze een hele tijd achter zich aan laten lopen…

Soms bespringt de koe de stier, dat gebeurt wel vaker in het heetst van de strijd.

Al met al heeft het dik anderhalf uur geduurd eer het geschied was. En dan keert ineens weer de rust terug en gaat ieder weer zijn eigen weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.