paarden,  zoogdieren

Parasieten

Waar wij al gek worden van één vliegje verdragen de meeste dieren vliegen en andere beestjes veel beter.

Toch hebben ze zo hun eigen manieren om het wat draaglijker te maken. Deze Konik paarden staan vaak bij elkaar te suffen, ogenschijnlijk zomaar door elkaar. Maar meestal staan ze kop aan kont om zo te profiteren van de zwaaiende staart van de ander, die houdt dan de insecten weg van zijn/haar gezicht.

Een andere manier om van de vele insecten af te komen is door de modder rollen, en dat doen ze in de zomer dan ook veelvuldig. Een prachtig gezicht!

En dieren helpen elkaar ook. Spreeuwen mogen van de paarden altijd even op hun rug zitten omdat die weer de parasieten eten waar ze last van hebben. En natuurlijk helpen de paarden elkaar ook, dan gaan ze bij elkaar krabben met hun tanden, nek aan nek.

One Comment

  • Lieve_78

    Wat handig al die informatie over de dieren! Altijd leuk om nieuwe dingen te leren. Zeker door te kijken naar zulke mooie foto’s…. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.