tuin,  vogels

Parkiet

Mijn achtertuin is een vogelparadijs. Favoriet zijn de Alexander parkieten. Wat een prachtige grote vogels, en wat zijn ze cool en statig! Elke ochtend komen ze in mijn boom zitten en ik kan er naast gaan staan, ze blijven gewoon zitten en me aankijken. Erg vocaal zijn ze ook, hun geluiden variëren van laag resonerend tot schel en trommelvliesverscheurend. Ze zijn dol op pinda’s, zonnebloempitten en sierappeltjes. Vorig jaar had ik er 24, dit jaar heb ik geregeld een groep van 34 op bezoek! Hoewel ze vrij rustig en gemoedelijk zijn, kunnen ze ook behoorlijk tekeer gaan tegen elkaar. Er zitten er een paar tussen die zich niets laten welgevallen. Maar ze delen ook eten, geven elkaar dan hapjes, en zitten soms gezellig tegen elkaar aan te kroelen.

Nu ze zo regelmatig komen durf ik wel te beweren dat ik er al een heel aantal uit elkaar kan houden. Als je goed kijkt hebben ze toch allemaal wel iets waaraan je ze kan herkennen. Binnenkort ga ik ze namen geven :))

De halsbandparkieten komen ook graag langs, maar die zijn geen partij voor de veel grotere Alexander. Ze wachten meestal maar wat tot die wegzijn voordat ze echt wat durven.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.